Als de gedachte om anderen de kunst van het autorijden bij te brengen jou aanspreekt, dan is een carrière als rijinstructeur wellicht iets voor jou. Maar voordat je enthousiast de pedalen indrukt, zijn er enkele belangrijke zaken die je moet regelen.

1. Rijbewijs op Zak: Voordat je überhaupt kunt denken aan het lesgeven achter het stuur, moet je zelf bewijzen dat je de kneepjes van het autorijden kent. Een geldig rijbewijs is dus een absolute must.

2. Onderwijsniveau Check: Een LBO/VMBO-diploma (of een hoger equivalent) is een andere vereiste. Geen diploma? Geen zorgen, maar dan staat er wel een geschiktheidstest op het programma om te bewijzen dat jij de intellectuele navigatie voor deze baan bezit.

3. Gedrag in Beeld: Verklaring omtrent gedrag, oftewel een VOG, is een noodzakelijke stap. Het laat zien dat je geschikt bent om met leerlingen van allerlei achtergronden te werken en dat je de verantwoordelijkheid van het instructeurschap serieus neemt.

Dit zijn de sleutels tot de poort van de rijinstructeurswereld. Als je aan deze eisen voldoet, ben je klaar om de opleiding tot rijinstructeur te starten. De opleiding, die doorgaans drie tot zes maanden in beslag neemt, biedt een diepgaande duik in de kunst van lesgeven op de weg. Dus, als jij een passie hebt voor autorijden en anderen iets wilt bijbrengen, dan staat niets je in de weg om die droom waar te maken. Laat de reis naar het worden van een rijinstructeur beginnen!

Vrijblijvende Kennismaking.

Maak nu een afspraak voor een intake en ontdek wat onze opleiding voor jou kan betekenen.

Gerelateerde blogs