Als zelfstandig rijinstructeur op basis van ZZP, zou je in de meeste gevallen minimaal een bruto uurloon van €40 hebben. Dit zou betekenen dat je bruto inkomsten per week €1.600 zouden bedragen (40 uur x €40 per uur) als je een volledige werkweek van 40 uur hebt. Op maandbasis zou dit neerkomen op €6.400 bruto per maand.

Het is echter belangrijk om te realiseren dat je als ZZP-rijinstructeur te maken krijgt met verschillende kosten, zoals de aanschaf en het onderhoud van je lesauto, verzekeringen, administratiekosten en belastingen. Hierdoor zal je netto inkomen lager zijn dan je bruto inkomen.

Als algemene richtlijn kan je ervan uitgaan dat ongeveer 30% van je bruto inkomen zal worden besteed aan kosten als ZZP-rijinstructeur. Dit betekent dat je netto inkomen ongeveer €4.480 per maand zou bedragen (afhankelijk van je individuele kosten).

Houd er rekening mee dat deze berekening slechts een indicatie is en dat de werkelijke kosten en opbrengsten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals prijzen in jouw regio, het type voertuig dat je gebruikt en de vraag naar rijlessen. Het is daarom belangrijk om altijd een realistische schatting te maken van je kosten en inkomsten, en om eventuele belastingen en andere verplichtingen in overweging te nemen.

Vrijblijvende Kennismaking.

Maak nu een afspraak voor een intake en ontdek wat onze opleiding voor jou kan betekenen.

Gerelateerde blogs