Als je overweegt om rijinstructeur te worden, vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt verdienen met deze boeiende baan. In deze blog duiken we dieper in op het salaris van rijinstructeurs en de verschillende factoren die van invloed zijn op je verdiensten.

Volgens het Nationaal Salaris Onderzoek 2021 van Intermediair bedraagt het gemiddelde bruto maandsalaris van rijinstructeurs in Nederland €2.713 bij een fulltime dienstverband. Het werkelijke salaris kan echter variëren, afhankelijk van diverse factoren.

Een belangrijke factor die meespeelt, is de locatie waar je als rijinstructeur werkzaam bent. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kun je over het algemeen hogere tarieven hanteren vanwege de grotere vraag naar rijlessen. Dit kan resulteren in een hoger salaris voor rijinstructeurs die in deze gebieden werken.

Daarnaast kan het type rijschool waarvoor je werkt ook invloed hebben op je salaris. Sommige rijscholen bieden hun instructeurs een vast salaris, terwijl andere rijscholen werken met een systeem waarbij instructeurs per les worden betaald. Bovendien zijn er rijscholen die bonussen aanbieden aan instructeurs die bepaalde doelen behalen, zoals een hoog slagingspercentage.

Ervaring speelt eveneens een belangrijke rol bij het bepalen van je salaris als rijinstructeur. Over het algemeen verdienen instructeurs met meer ervaring en een goede reputatie hogere salarissen dan beginnende instructeurs. Dit komt doordat ze meer kennis en vaardigheden hebben, wat resulteert in een grotere vraag naar hun lessen en de mogelijkheid om hogere tarieven te vragen.

Tot slot kan het aantal lessen dat je geeft ook invloed hebben op je salaris. Als je fulltime werkt en meer lessen geeft, verdien je over het algemeen meer dan wanneer je parttime werkt en minder lessen verzorgt.

Al met al kan het salaris van een rijinstructeur dus variëren en hangt het af van verschillende factoren, zoals de locatie, het type rijschool, je ervaring en het aantal lessen dat je geeft. Het is belangrijk om deze aspecten in overweging te nemen bij het bepalen van je verdienpotentieel als rijinstructeur.

Ben je gepassioneerd over het lesgeven en het begeleiden van leerlingen op weg naar hun rijbewijs? Dan biedt het beroep van rijinstructeur niet alleen voldoening, maar ook een potentieel aantrekkelijk salaris. Benieuw naar het opleidingstraject? Binnen 4 maanden kan je namelijk je diploma behalen.

Vrijblijvende Kennismaking.

Maak nu een afspraak voor een intake en ontdek wat onze opleiding voor jou kan betekenen.

Gerelateerde blogs